XX. Locsoló Kupa

Címkék: Sportegyesület hírei Sportegyesület hírei Sportegyesület hírei Sportegyesület hírei Sportegyesület hírei Sportegyesület hírei

Szép jubileumhoz érkezett a Locsoló Kupa

Bizton állíthatjuk, hogy a már megszakítás nélkül 20 éve megrendezésre kerülő Locsoló Kupa, kispályás labdarúgó torna településünk legrégebbi hagyománnyal bíró, ma is élő rendezvénye. Sőt, ha még azt is figyelembe vesszük, hogy egy több évtizedes batéi hagyományból, a húsvét hétfői nős-nőtlen meccsekből nőtte ki magát ez a rendezvény, akkor tényleg semmi kétség e felől. Az évek folyamán sok változáson ment át a lebonyolítása. Kezdetben bárhonnan nevezhettek, volt, hogy több mint 30 csapat részvételével zajlottak a küzdelmek. Voltak évek, amikor a nők körében is népszerű volt a torna, színvonalas mérkőzéseket láthattak a nézők a gyengébbik nem képviselőitől is.

Mivel egy idő után már kezelhetetlenül megnőtt a nevező csapatok száma, így a szervezők úgy döntöttek, hogy csak a helyi és környékbeli csapatok vehetnek már részt a tornán, viszont már nevezési díj nélkül.

2014-ig a Bóna Károly (Szúnyog) vezette Kaposmenti Sportszervezői Körzet irányításával történt a szervezés, ám a vezető egészségi állapota miatt úgy döntött, hogy már nem csinálja tovább, így Baté Község Önkormányzata a Batéi Sportegyesülettel közösen, az MLSZ Somogy Megyei Igazgatóságának támogatásával szervezte meg az idei tornát.

Mint minden évben, most is nagy izgalommal gyülekeztek a helyi és környékbeli települések csapatai, hogy eldöntsék, idén ki viszi majd haza a legjobbnak járó trófeát.

A felnőtteknél 7, míg a gyerekeknél 3 csapat adta le nevezését.

Gyerek torna:

A gyerekeknél 3 csapat – Kaposkeresztúri Királyok, Fekete Sasok (Baté), és az Arany Csapat (Baté) – mérkőztek meg. A Kupát a mindkét mérkőzését fölényesen megnyerő Batéi Fekete Sasok vihették haza.

Nézzük, mi történt a felnőtteknél:

Az „A” csoportba a Dreank Team (Nagyberki-Kaposvár), a Kaposhomok, a Keresztúri Horváthok és a Nagyberki-Taszár csapata került. A csoportból 2 győzelemmel és 1 döntetlennel a Nagyberki-Taszár csapata és az 5 pontot szerző Kaposhomok jutott tovább.

A „B” csoportba a Keresztúr, Friss 30 (Baté), és a Borostyán HB (Baté) csapatai kerültek. Érdekesség, hogy mindegyik csoportmeccs 1-0-ás eredménnyel zárult. Innen veretlenül jutott tovább első helyen a Borostyán HB csapata, másodikként pedig a 3 pontos Friss 30.

Az első elődöntőben a Nagyberki-Taszár csapata Takács és Bertalan góljával 2-1-re verte a Friss 30 csapatát, a másik elődöntő mérkőzésen a Borostyán HB Sztropkó találatával 1-0-ra verte a Kaposhomokot, így kialakult a döntő párosítása.

A 3. helyért a Friss 30 mérkőzött meg a Kaposhomok gárdájával. Mivel a rendes játékidő 0-0-ás döntetlent hozott, így 7-es rúgásokkal dőlt el a 3. hely sorsa, melyet 3-2 arányban a Kaposhomok csapata nyert meg.

A döntő csatát a Nagyberki-Taszár csapata vívta a Borostyán HB-val. Ezen a mérkőzésen, döntőhöz méltó küzdelemben, egy szerencsés góllal a Borostyán HB csapata bizonyult jobbnak 1-0 arányban.

Eredmények:

1. Borostyán HB (Baté) csapattagok: Papp Richárd, Pápai Tamás, Pápai Dezső, Németh József, Navratil Gábor, Sztropkó János, Sebők András, Kovács Gergő.

 

1. helyezett.jpg

 

2. Nagyberki-Taszár

2. helyezett.jpg

 

3. Kaposhomok

3. helyezett.jpg

 

4. Friss 30 (Baté)

Különdíjasok:

Legjobb kapus: Ferenczi István (Kaposhomok)

Legtechnikásabb játékos: Murvay Dávid (Kaposhomok)

Gólkirály: Bertalan Bence (Nagyberki-Taszár)

A XX. jubileum alkalmából Zsalakó Ernő, Baté község polgármestere 2 labdarúgót, Kovács Józsefet és Ferenczi Istvánt külön köszöntött, hiszen ők ketten mind a 20 Locsoló Kupának aktív részesei voltak.

 

Jubilálók.jpg

 

Külön köszönetet szeretnénk mondani az MLSZ Somogy Megyei Igazgatóságának, hogy 3 játékvezetővel – Pintér Zoltán, Tímár Gusztáv, Szerelem István – támogatták a rendezvényt! A bíróknak köszönjük a torna lebonyolításában nyújtott segítséget!

Kapcsolódó anyagok