Beszámoló - Szent István napi Körmenet és Kenyérszentelés

Címkék: Őszirózsák Nyugdíjas Klub hírei Őszirózsák Nyugdíjas Klub hírei

A hagyományoknak megfelelően idén is ünnepi szentmisével kezdődött a program, melyre a batéiakon kívül több környező településről is érkeztek érdeklődők.

A mise záró részeként Bálint Gábor Plébános Úr megáldotta az „új kenyeret”, és vezetésével megindult a Szent István napi körmenet a felújított Petőfi utcai kőkereszthez. Itt megtörtént a kereszt megáldása, valamint Zsalakó Ernő Polgármester Úr köszöntötte a jelenlevőket. Külön kiemelte, hogy a felújítás teljes költsége lakossági közadakozásból lett finanszírozva. Kántás Béla szervező- és adománygyűjtő munkájának köszönhetően 44-en anyagilag támogatták a felújítást, a kivitelezésben Baráth Gábor, Bőzsöny Sándor és Kántás Béla vette ki a részét, Tápler István pedig tárgyi eszközzel segítette a munkálatokat.

A Köszöntő után a főszervező Őszirózsák Nyugdíjas Klub jóvoltából Szeretetvendégségre került sor az Esély Alapszolgáltatási Központ udvarán.

A kellemes nap zárásaként a Polgármester Úr Tombor Jánosné (Pannika) Táska és kiegészítők kiállítására invitálta az érdeklődőket, mely a Malom épületében lett berendezve.

Kapcsolódó anyagok