Lakossági felhívás barnakőszén igényléséhez

Címkék: Általános

A Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkára felkérte az önkormányzatokat, hogy mérjék fel a széntüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkező lakosság részéről jelentkező téli fűtéséhez szükséges barnakőszén mennyiségét, tekintettel arra, hogy az év elején szomszédunkban kirobbant háború, továbbá a bevezetett gazdasági szankciók következtében jelentősen megváltozott a gazdasági környezet, az energiaárak drasztikusan megemelkedtek.

A kialakult gazdasági helyzet, energiakrízis nagy erőfeszítést kíván meg mindannyiunktól, ugyanakkor a pénzügyi lehetőségekhez igazodva a Kormány célja továbbra is az, hogy biztosítható legyen a lakosság téli fűtéséhez szükséges tüzelőanyag.

Az igényfelmérést az önkormányzatnak 2022.09.30-án kell lezárnia.

Kérjük ennek érdekében az igényét legkésőbb 2022.09.29-ig jelezze az önkormányzat részére, vagy a Batéi Hivatal Baté, Fő u. 7. részére telefonon, e-mailben, vagy személyesen. (82-590-012, adougy@bate.hu)

Igénylésében adja meg a nevét, az ingatlan címét és az igényelt barnakőszén mennyiségét.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy ez egy előzetes felmérés a Kormány részéről, egyéb információnk ezzel kapcsolatosan nincs, a beérkezett igények alapján dolgozzák ki központilag a részleteket.