Gyermeknevelési támogatás 2022.

Címkék: Általános

Tájékoztatjuk Baté település lakosságát, hogy Baté Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a Szociális és gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól szóló 6/2021.(V.21.) önkormányzati rendeletében meghatározottak szerint a batéi lakcímmel rendelkező és a településen életvitelszerűen ott lakó törvényes képviselő részére, aki három éves kor alatti gyermek ellátásáról saját háztartásban gondoskodik és adott évben a gyermekre vonatkozó, beiskolázási támogatásban nem részesült, 2022-ben is gyermeknevelési támogatást biztosít.

A kérelemhez csatolni kell a család jövedelem igazolásait. A támogatás megállapításának feltétele, hogy családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az 500.000 (ötszázezer) Ft-ot. (Igazolások a munkáltató által kiadott keresetigazolás előző havi nettó keresetről, rendszeres pénzellátás esetén az azt megalapozó határozat és a kifizetést igazoló szelvény, nyugdíjszerű ellátásoknál az év eleji elszámolási lap, nyugdíjszelvény, egyéb ellátásoknál az előző hónapban folyósított támogatás, egyéb jövedelemnél határozat, kifizetési bizonylat, vállalkozás esetén adóhatósági igazolás.)

A gyermeknevelési támogatás hivatalból állapítható azon jogosultak részére, aki az adott gyermek után kérelem beadásakor rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül.

A kérelmeket 2022. augusztus 01-től – október 31-ig lehet benyújtani az adott évben október 31. után született gyermek szülője/törvényes képviselője adott év december hó 20. napjáig bezárólag adhatja be a kérelmet a Batéi Közös Önkormányzati Hivatalhoz Baté Fő u. 7.

A támogatás összegét Baté Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2022. évben 20. 000 Ft összegben állapítja meg.

Kérelem igényelhető a Batéi Közös Önkormányzati Hivatalban, Baté, Fő u. 7. szám alatt.