Polgármesteri tájékoztatás

Címkék: Általános

A Kormány által elrendelt rendkívüli veszélyhelyzetre tekintettel, illetve a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében az alábbi helyi intézkedésekről tájékoztatom a lakosságot:

Tájékoztatom Önöket, hogy Magyarország Miniszterelnöke bejelentette, hogy március 16. napjától új oktatási munkarend lép életbe az általános iskolák és középiskolák tekintetében - úgynevezett tantermen kívüli, digitális munkarend került bevezetésre.

Tájékoztatom Önöket arról, hogy fenntartói döntés született abban, hogy 2020. március 16. napjától a batéi óvodába rendkívüli szünetet rendeltünk el.

Ezt azt jelenti, hogy a gyermekek nem mehetnek be az iskolába, óvodások nem mehetnek be az óvodába- kivéve a nagyon indokolt esetben kérhető gyermekfelügyelet igénybevételekor.

Az óvodások részére az étkezést biztosítjuk abban az esetben, ha igényeiket jelzik. Az általános iskolások is jelezzék az igényüket, az ő ellátásuk megoldása folyamatban van. Kérem az érintett szülőket, hogy az étkeztetési igényeiket 2020. március 17. 10.00 óráig jelezzék az elérhetőségeink bármelyikén.

A Batéi Önkormányzati Hivatalban korlátozzuk az ügyfélfogadást, kérünk mindenkit, hogy ügyeiket telefonon, vagy e-mailben intézzék a Hivatali ügyintézésre vonatkozó külön tájékoztató alapján.

Háziorvosi rendeléssel kapcsolatos információ külön tájékoztató alapján.

Védőnő kizárólag telefonos egyeztetés után és indokolt esetben érhető el tanácsadáson, illetve tart családlátogatást. A baba-mama klub foglalkozások is szünetelnek!

Tájékoztatom továbbá Önöket arról, hogy az önkormányzati fenntartású intézmények látogatását és bérlési lehetőségeit a mai naptól felfüggesztem. (DJP Pont (Teleház), Könyvtár, Művelődési Ház és rendezvényei, sportöltöző emeleti kisterme.)

 

Szükség lesz a felelős és a tudatos viselkedésre a következő időszakban. A legfontosabb, hogy megvédjük a lakosságot a fertőzéstől.

Az idősek és a légúti megbetegedésben élők a legveszélyeztetettebbek, közösségbe lehetőleg egyáltalán ne menjenek, maradjanak otthon. Ha szükségük van segítségre keressenek az elérhetőségeink bármelyikén.

Arra kérek mindenkit, hogy amennyiben bármi tünetet észlel egészségi állapotán, vagy koronavírus gyanús személlyel került kapcsolatba, értesítse háziorvosát telefonon.

Amennyiben valakinél elrendelik a házi karantént, annak ellátásáról való gondoskodás a település önkormányzatának feladata. Segíteni akkor tudunk, ha arról van információnk.

Kérem keressenek bennünket bizalommal telefonon: +3630/9277585 Zsalakó Ernő polgármestert, vagy +3630/6297975 számon a Hivatal ügyintézőjét.

Kérem Önöket, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük az emberek közötti érintkezést a koronavírus-járvány megfékezéséhez.

Vigyázzunk saját, családtagjaink és embertársaink egészségére!

Bármilyen kérdés esetén állok rendelkezésükre.

Baté, 2020. március 16.

Zsalakó Ernő – polgármester s.k.