Háziorvosi tájékoztatás

Címkék: Általános

Kedves Betegeink!
Kérem az alábbiak elolvasását és megfontolását.

Vészhelyzetet hirdetett a Kormány a magyar emberek egészségének védelmében, a koronavírus járvány megfékezésére.

A veszélyhelyzet folyamatos változtatásokat, a szabályok betartását, alkalmazkodást, együttműködést és rugalmasságot vár el tőlünk, mindannyiunktól. Kérem Önöket, hogy legyenek partnerek ebben!

Csökkentsük mi is a felesleges találkozások számát!
A szezonális vírusfertőzések átlagosan 80%-ban maguktól, nyom nélkül gyógyulnak.
Orvosi vizsgálat esetén sem tudunk hathatósabb terápiát javasolni a vírusfertőzésre, mint a folyadékbevitel, ágynyugalom, tüneti kezelés, vitaminok és lázcsillapítók használata.
Nem saját kényelmünk miatt, hanem közegészségügyi szempontból fontos, hogy ilyen esetben a beteg otthon kúrálja magát.
Kérjen telefonon tanácsot, táppénz és igazolás igényeket is elfogadunk ily módon.

Amennyiben MAGAS LÁZ, SZÁRAZ, KÍNZÓ KÖHÖGÉS, FULLADÁS jelentkezik, esetleg érintkezés is előfordult külföldről hazajött emberekkel, végképp TILOS a rendelőbe bejönni, mert amennyiben a rendelő személyzete megfertőződik, úgy több ezer ember ellátása veszélybe kerülhet.
Az ellátórendszer kapacitása véges, kevesen vagyunk, védőfelszerelésünk nincs, lebetegedésünk esetén helyettesítésünk nem megoldott!

 

Fenti esetben azonnal hívni kell a mentőt: 112

 

Krónikus betegségben szenvedő betegeinknek szeretném elmondani, hogy minden esetben elektronikus recepteket írunk, így rendszeresen szedett gyógyszereiket - sőt hozzátartozóik gyógyszereit is - papír alapú recept nélkül is ki tudják váltani bármelyik patikában, ha a felírásra telefonon megkérnek bennünket.

Kérjük az Önök szíves együttműködését is abban, hogy megakadályozzuk a vírusok terjedését!

A rendelő várójába 2020.03.16-tól egyszerre maximum 3 fő belépése engedélyezett. A többi ellátásra jelentkező beteg a rendelő előtt, a friss levegőn tud várakozni az ellátásig.

További információt és segítséget a batéi rendelő telefonszámán kérhetnek!

06/82-590-007

Dr. Balogh Beáta

háziorvos