Nyárbúcsúztató

Címkék: Általános

Természetesen a versenyeken kívül más programokkal is vártuk a kilátogatókat.

A megnyitó alkalmával Zsalakó Ernő polgármester úr köszöntette a falu legidősebb és legfiatalabb polgárait. A legidősebb hölgy Sarkadi Imréné, a legidősebb úr Ullein József, a legifjabb kisfiú Grim Olivér, a kislány pedig Ruskó Hanna. Minden köszöntöttnek jó egészséget, és hosszú, boldog életet kívánva egy kis szerény ajándékot nyújtott át.

 

Ezután Daniella Francoise McNeill kiállítását ajánlotta figyelmünkbe. A fiatal fotós egy új szemszögből próbálta nekünk településünket megmutatni. Olyan dolgokra próbálta felhívni az itt lakók figyelmét, amit egyébként minden nap látunk, ám lehet, hogy mégsem vesszük észre igazán azokból a látásmódokból, ahogy egy ide látogató idegen, vagy egy fotós teszi. Igazán érdekes felvételeket láthattunk, köszönjük, hogy megmutatta ezt nekünk!

 

A Közművelődési Egyesület meghívására Wittzmann Mihály országgyűlési képviselő úr is kilátogatott a rendezvényre, köszöntője után a sportversenyek díjátadásán működött közre.

 

Nem szabad elfeledkeznünk a nagy sikerű tombolasorsolásról sem. A közönség csak ámult a rengeteg nyereményt látva, főként mikor elhangzott, hogy minden egyes darabot felajánlásból kaptuk. Az már csak hab volt a tortán, hogy a főnyeremény egy LED tv volt. Rengeteg munka volt e mögött is, nagyon sok utána járás, de véleményünk szerint megérte. 817 db tombola értékesítéséből 81.700 Ft bevétel lett, amit a Közművelődési és Hagyományőrző Egyesület ígéretéhez híven egy, a sportpályára tervezett kemence építésére ajánl fel, ami várhatóan a 2017-es évben fog elkészülni.

 

A tábortűz melletti szalonnasütés a szokásokhoz híven jó hangulatban telt, és közben már táncra is lehetett perdülni a discoban.

 

Az est fénypontja a Tajtiboy együttes nagyon jó hangulatú koncertje volt, ahol fergeteges tánctérré alakult a futballpálya, öreg és fiatal együtt mulatott. 

 

Reméljük, hogy a rendezvény sikere lendületben tartja a szervező gárdát, és jövőre is egy legalább ilyen jól sikerült napról számolhatunk be.