Jó tanulók ösztöndíj támogatása

Címkék: Általános

Az 2015-2016-os tanév zárultával értékelte a képviselő testület az általános iskolásaink és a középiskolában tanuló gyermekeink részére meghirdetett tanulmányi ösztöndíj pályázatot.

Ösztöndíj támogatásra pályázhatott mindazon batéi alap- és középfokú oktatásban résztvevő diák, akinek az adott oktatási évben elért tanulmányi eredménye 4,5 vagy ezt meghaladó átlagot ért el, nem beleszámítva a magatartás és szorgalom érdemjegyet.

A pályázatok elbírálása után örömmel állapította meg a testület, hogy nyolc tanuló magas szinten teljesítette tanulmányi kötelezettségét:

Az általános iskolások 5-8.osztályos tanulói közül:

-          Csonka Ákos

-          Dániel Ádám

-          Gobányi Kata Lina

-          Kreizer Zsombor

A középiskolások közül:

-          Dániel Dalma

-          Gobányi Edvin

-          Luketics Nóra

-          Varga Alexa Roxána

A diákokat ünnepélyes keretek között Zsalakó Ernő polgármester köszöntötte, és átadta részükre a jól megérdemelt munka elismeréseit. Az általános iskolásoknak személyenként tizenötezer, a középiskolásoknak személyenként húszezer forintot.

Igaz, szigorú és következetes volt a képviselő testület. Volt, aki csak egy tized értékkel, de volt, aki csak századokkal maradt el a jutalmazhatók eredményétől, vagyis a 4,5-es tanulmányi átlagtól.

Bízunk abban, hogy jövőre ismét köszönthetjük a legjobb tanulókat, köztük azokat is, akik hajszál híján maradtak le az ez évi elismerésről.

Ekkor teljesül igazán a célunk, hogy szerény kereteink között is, de ösztönözzük a gyermekeinket a magas szintű teljesítményre. A gyermekek hasznára, szüleik és a nagyobb közösség örömére.