„A lakóhelyüket féltő állampolgárok erejénél nincs nagyobb erő”

Címkék: Általános

A Kaposvári Járásban működő mentőszervezetek száma a hétvégén újabb 3 település mentőcsoporttal bővült. A jövőben Baté, Nagyberki és Sántos önkéntesei is képesek erősíteni a helyi vízkárok elleni küzdelemben résztvevők számát.

Folyamatosan változik Földünk klímája. A szélsőséges időjárás, az ember kártékony beavatkozása a természetben oly mértékű, hogy egyre többször találkozunk természeti, ipari jellegű katasztrófákkal. Ezek a változások hazánkat is érintik. Veszélybe kerülhetnek természeti értékeink, kulturális örökségünk és állampolgáraink élete – mondta Kimmel József a hétvégén Baté, Nagyberki és Sántos önkénteseinek. A Kaposvári Járási Hivatal vezetője úgy fogalmazott: a váratlan helyzetekre csak a felkészült, jól képzett önkéntesek részvételével lehet reagálni. A kár bekövetkeztekor már nincs idő felkészülni, azokat már nem lehet megakadályozni. Ezért fordítunk most kiemelt figyelmet a megelőzésre, hogy az esetleges károk bekövetkeztekor már egy szervezett, e tekintetben tudással rendelkező önkéntes és szakképzett csapat tudja mi a teendő.

Az önkéntesek az elméleti képzést követően a gyakorlatban is bizonyították alkalmasságukat a vízkár-elhárítási feladatokban. A sikeres gyakorlatot követően Antalicz Lóránd tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő adott hangot elégedettségének, s arra kérte a települések önkénteseit, hogy a hívó szóra együtt lépjenek fel a károk megelőzése érdekében, baj esetén, annak felszámolásában. Így tehetjük biztonságosabbá lakóhelyünket.

Forrás: SMKI

Kapcsolódó anyagok